Om oss

In english

METALLICAS CATTERY
Annika Åström heter jag och är diplomerad uppfödare med stamnamnet S*Metallica som jag har jag haft sedan år 2000. Namnet grundar sig på att jag fokuserar på färgerna silver och golden ”metallic” och dessutom älskar jag bandet Metallica.

Från början födde jag enbart upp perser i färgerna silver och golden. Min första chinchillaperser kom redan 1985 och därefter var jag såld på dessa vackra katter. Den sista chinchillapersern blev nästan 16 år och fick somna in sommaren 2021 då hade min uppfödning varit vilande i många år pga gamla katter och att jag tyckte persern hade utvecklats åt ett håll som jag inte gillade med allt för typade katter.

2021 köpte jag min första Brittiskt långhår i färgen shaded silver och idag har jag fem silverkatter som jag gärna åker på utställningar med.