Om oss

HISTORIA
Annika Åström heter jag och Stamnamnet S*Metallica har jag haft sedan år 2000. Namnet grundar sig på att jag fokuserar på färgerna silver och golden ”metallic” och dessutom älskar bandet Metallica.

Från början födde jag enbart upp perser i färgerna silver och golden. Min första chinchillaperser kom redan 1985 och därefter var jag såld på dessa vackra katter. Den sista chinchillapersern blev nästan 16 år och fick somna in sommaren 2021 då hade min uppfödning varit vilande i många år pga gamla katter och att jag tyckte persern hade utvecklats åt ett håll som jag inte gillade med allt för typade katter.

NUTID
Sommaren 2020 upptäckte jag att det fanns brittiska långhår i färgerna silver och golden och jag blev genast förälskad, de såg ut precis som min första chinchillaperser med ”normal” noslängd.

Brittisk långhår har varit en godkänd ras i Sverak sedan 2017, så det är ganska nyligen. Därför är det inte så lätt att hitta en om man söker efter en katt till utställning, avel och med silverfärg, det finns helt enkelt inte så många. I januari 2021 flyttade så min första britthona in, jag kallar henne Lilith (efter den första kvinnan). I juni 2021 flyttade sedan Dacke och Filippa in, båda silverpointed. Det senaste tillskottet i familjen kommer från Estland. En liten silverhane som vi kallar Vitsärk.

Jag och Filippa på utställning i Göteborg 210918,
hon fick Ex1 BIV. Foto: Annika Johnsson