Om oss

In english

METALLICAS CATTERY
Annika Åström heter jag och är en SVERAK-diplomerad och -certifierad uppfödare med stamnamnet S*Metallica vilket jag har jag haft sedan år 2000. Namnet grundar sig på att jag fokuserar på färgerna silver och golden ”metallic” och dessutom älskar jag bandet Metallica.

Från början födde jag enbart upp perser i färgerna silver och golden. Min första chinchillaperser kom redan 1985 och därefter var jag såld på dessa vackra katter. Den sista chinchillapersern blev nästan 16 år och fick somna in sommaren 2021 då hade min perseruppfödning varit vilande i många år pga gamla katter och att jag tyckte persern hade utvecklats åt ett håll som jag inte gillade med allt för typade katter.

2021 köpte jag min första Brittiskt långhår. Brittiskt långhår är en blandning av brittiskt korthår och perser. De ser ut precis så som den första chinchillapersern jag en gång hade. Jag hade hittat tillbaka till den ras jag en gång blev så förälskad i!

Målet med min uppfödning är rastypiska, trevliga och friska katter. Jag tycker också att det är viktigt med utseendet, mina katter ska t.ex. ha korrekta färger.